Young Business Creatives i Nacka

Vad är egentligen Young Business Creatives i Nacka? Jo, en gymnasieskola med ett helt nytt tänkande kring lärande. Själva skolan är belägen i Nacka, Stockholm. Här fokuserar man på att förbereda sig för arbetslivet genom att ta ett kliv ifrån den traditionella undervisningen och istället arbeta med bland annat case och rollspel. Man erbjuder också den senaste tekniken och arbetar mycket med digitala hjälpmedel, eftersom det i mångt och mycket är i den världen framtidens arbetsmarknad kommer att finnas. De utbildningar man erbjuder på Young Business Creatives är ekonomiprogrammet, samhällsprogrammet och IB-programmet (ett program särskilt för den som vill ge sig ut i världen efter gymnasiet).

Young Business Creatives fokuserar på samarbete och samspel med andra

Young Business Creatives och valmöjligheter

Som tidigare nämnts finns en utbildning på Young Business Creatives som är speciellt avpassad för dig som efter gymnasiet vill ge dig iväg utomlands. Denna utbildning heter IB-programmet. IB står för International Baccalaureate och ger dig en internationell gymnasieexamen. På detta program sker all undervisning på engelska. Detta gör att du kommer att vara mycket säker på det engelska språket efter avslutad utbildning. Det första studieåret läser man svenska gymnasiekurser för att sedan, år två och tre, läsa enligt internationella kursplaner som är likadana på alla IB-program världen över. Du får internationellt erkända gymnasiebetyg direkt.
Skulle du vilja läsa en svensk gymnasieutbildning kan du också göra det på Young Business Creatives, bara på ett lite annat och mer nytänkande sätt. Här finns till exempel ekonomiprogrammet där undervisningen fokuserar på att lära eleverna att arbeta kreativt och med entreprenörskap. På ekonomiprogrammet kan du välja mellan två olika inriktningar: juridisk och ekonomisk. Du kan också välja att läsa samhällsprogrammet. Även här finns två olika inriktningar: Beteendevetenskap eller Medier, kommunikation och information. På samhällsprogrammet är människan och hennes förmåga att påverka samhället främsta fokus.

Ett annorlunda och modernt sätt att studera

Som du säkert redan förstått är Young Business Creatives en nytänkande skola. Det märker man inte minst på inredningen. Här studerar du inte i traditionellt inredd miljö utan i en som är gjord för kreativitet och samspel. Faktum är att lokalerna som finns i den så kallade kunskapsgallerian är så fina att man tagit emot besökare från hela världen som velat låta sig inspireras. En annan viktig aspekt av undervisningen är att kunna få använda sig av den senaste tekniken. Här finns därför bland annat medielabb.
Som ny elev på Young Business Creatives får man en bärbar dator som man kan använda sig av under hela sin studietid. På denna skola förstår man hur mycket den digitala världen betyder för framtidens arbetsliv. Därför är man noga med att ge eleverna kunskap och verktyg för att kunna arbeta digitalt. Man får till exempel lära sig att bygga hemsidor och att driva bloggar som en naturlig del av undervisningen. Detta gör man naturligtvis med hjälp av tillgång till den allra senaste programvaran.

En skola som fokuserar på framtiden

Världen och hur vi arbetar förändras. Det har man på Young Business Creatives gymnasium förstått och valt att anpassa sin undervisning efter. I och med att världen krympt med hjälp av de digitala förutsättningarna som i dag finns, är det viktigt att lära dagens unga det de behöver för att kunna arbeta i ett sådant klimat. Detta innebär bland annat att fokusera på kreativitet, entreprenörskap och inte minst teknik, något som man är riktigt duktiga på på detta gymnasium. Man skulle kunna säga att detta är en skola för dig som vill arbeta i framtiden.